ZenHAX

Free Game Research Forum | Official QuickBMS support | twitter @zenhax | SSL HTTPS://zenhax.com
It is currently Sat Jan 23, 2021 7:10 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Tue Dec 29, 2020 12:48 pm 

Joined: Thu Dec 17, 2020 2:54 pm
Posts: 5
Hi, I want to translate this game to my own language but i couldn't find a tool for this game. So I can't open this .bin files. I need import and export tool for this game. Is there a tool or any solution for my problem? Can someone help me, please?

.bin files size is very big so i had to upload. There is .bin file;

https://yadi.sk/d/aHm_p_xiooVi4g


Top
   
PostPosted: Tue Dec 29, 2020 4:58 pm 

Joined: Wed Jun 17, 2020 1:12 pm
Posts: 70
https://aluigi.altervista.org/bms/attack_on_titan.bms


Top
   
PostPosted: Tue Dec 29, 2020 6:38 pm 

Joined: Sun Nov 08, 2020 1:07 pm
Posts: 26
Noxious wrote:
Hi, I want to translate this game to my own language but i couldn't find a tool for this game. So I can't open this .bin files. I need import and export tool for this game. Is there a tool or any solution for my problem? Can someone help me, please?

.bin files size is very big so i had to upload. There is .bin file;

https://yadi.sk/d/aHm_p_xiooVi4g

Hi, I founded this tool for your file, its support both pack and unpack, test it with your files

Download: https://yadi.sk/d/jSwuPtDwiva9U

use OPPW3_UnPacker in cmd


Top
   
PostPosted: Tue Dec 29, 2020 11:56 pm 

Joined: Sun Nov 08, 2020 1:07 pm
Posts: 26
in Your Pm you said, program (OPPW3_ResWorker) can unpack text without problem but when you try to pack edited text again nothing happened (text doesn't change in game)
so I checked program and I think I found your problem
here is what I done for export and import text files
1. open bin archive in OPPW3_ResWorker
2. click on View and chose text (so program only show text files)
3. then chose all file I want to export
Image
4. select and enable default folder (important)
Image
5. and then click on unpack, its create a folder with same name of archive and export all selected files into it
6. now close the program and edit texts
7. after you done reopen the program and open bin archive again
8. select repack and chose a name for new archive
that should do it, its create a new archive with your edited text

test it in game And if it works, tell here


Top
   
PostPosted: Wed Dec 30, 2020 8:59 am 

Joined: Thu Dec 17, 2020 2:54 pm
Posts: 5
gameside wrote:
in Your Pm you said, program (OPPW3_ResWorker) can unpack text without problem but when you try to pack edited text again nothing happened (text doesn't change in game)
so I checked program and I think I found your problem
here is what I done for export and import text files
1. open bin archive in OPPW3_ResWorker
2. click on View and chose text (so program only show text files)
3. then chose all file I want to export
Image
4. select and enable default folder (important)
Image
5. and then click on unpack, its create a folder with same name of archive and export all selected files into it
6. now close the program and edit texts
7. after you done reopen the program and open bin archive again
8. select repack and chose a name for new archive
that should do it, its create a new archive with your edited text

test it in game And if it works, tell here


I did same things but in 8th steps there is a mistake, when i repacked, there is an error like this cvs files using another app. But it wasn't. I reset my pc and try again, i never open csv files, because i already edited, but same error came.


Top
   
PostPosted: Wed Dec 30, 2020 9:52 am 

Joined: Thu Dec 17, 2020 2:54 pm
Posts: 5
Now i repack the .bin file but different file way. But it's still didn't change. I think i missed something but what is it i don't know...


Top
   
PostPosted: Wed Dec 30, 2020 11:15 am 

Joined: Sun Nov 08, 2020 1:07 pm
Posts: 26
Noxious wrote:
I did same things but in 8th steps there is a mistake, when i repacked, there is an error like this cvs files using another app. But it wasn't. I reset my pc and try again, i never open csv files, because i already edited, but same error came.

Maybe you replacing the original archive? Repack with a new name
and also there is no need to chose file you want to repack again in tool... just open program and click on repack
I tested both unpack and repack, and both worked without any problem, and text also changed in file


Top
   
PostPosted: Wed Dec 30, 2020 11:47 am 

Joined: Thu Dec 17, 2020 2:54 pm
Posts: 5
gameside wrote:
Noxious wrote:
I did same things but in 8th steps there is a mistake, when i repacked, there is an error like this cvs files using another app. But it wasn't. I reset my pc and try again, i never open csv files, because i already edited, but same error came.

Maybe you replacing the original archive? Repack with a new name
and also there is no need to chose file you want to repack again in tool... just open program and click on repack
I tested both unpack and repack, and both worked without any problem, and text also changed in file


I don't know what's the problem. I will try again now. I'm doing same, but why isn't it working..


Top
   
PostPosted: Wed Dec 30, 2020 6:37 pm 

Joined: Thu Dec 17, 2020 2:54 pm
Posts: 5
gameside wrote:
Noxious wrote:
I did same things but in 8th steps there is a mistake, when i repacked, there is an error like this cvs files using another app. But it wasn't. I reset my pc and try again, i never open csv files, because i already edited, but same error came.

Maybe you replacing the original archive? Repack with a new name
and also there is no need to chose file you want to repack again in tool... just open program and click on repack
I tested both unpack and repack, and both worked without any problem, and text also changed in file


Ok, now it worked. I supposed to do create a new file then repack in this file. So it worked. Thanks for your comments and help. I'm very grateful. :)


Top
   
PostPosted: Thu Dec 31, 2020 9:40 am 

Joined: Wed Jun 17, 2020 1:12 pm
Posts: 70
Can we extract all at the same time?


Top
   
PostPosted: Mon Jan 04, 2021 1:33 am 

Joined: Mon Jan 04, 2021 1:22 am
Posts: 6
hello gameside, when you say: to use OPPW3_UnPacker with cmd, what does it mean?
i am very layman in process with cmd, would you be so kind as to explain how i open the OPPW3_UnPacker with cmd? thanks


Top
   
PostPosted: Tue Jan 05, 2021 6:12 am 

Joined: Wed Jun 17, 2020 1:12 pm
Posts: 70
In cmd type:
cd "Where OPPW3_UnPacker.exe is" like "C:\Users\user\Downloads\OPPW3_ResWorker"
OPPW3_UnPacker.exe
If you want to extract all type:
OPPW3_UnPacker.exe -u ".BIN FILE" "Unpack folder"


Top
   
PostPosted: Tue Jan 05, 2021 1:24 pm 

Joined: Sun Nov 08, 2020 1:07 pm
Posts: 26
princeamarante wrote:
hello gameside, when you say: to use OPPW3_UnPacker with cmd, what does it mean?
i am very layman in process with cmd, would you be so kind as to explain how i open the OPPW3_UnPacker with cmd? thanks

hello, You can follow step yusuf2020 said
and also you can use OPPW3_ResWorker.exe too, its have a simple gui. and also it can export text file too (if you want to use OPPW3_UnPacker, you need to unpack text file after extract them from bin archive too (for that you can use my QuickBMS script in other attack on titan topic))


Top
   
PostPosted: Tue Jan 05, 2021 10:22 pm 

Joined: Mon Jan 04, 2021 1:22 am
Posts: 6
hello gameside, thanks to you and yusu2020 for the information, i will try to do the procedures here to unzip the file: LINKDATA_A of the attack on titan 2 game; however I still don't know if I understand the explanations, but thanks for your attention


Attachments:
cmd.png [1.23 MiB]
Not downloaded yet


Last edited by princeamarante on Wed Jan 06, 2021 12:08 am, edited 1 time in total.
Top
   
PostPosted: Wed Jan 06, 2021 12:05 am 

Joined: Mon Jan 04, 2021 1:22 am
Posts: 6
yusuf2020, I tried to do the procedure here to unzip the file: LINKDATA_A from attack on titan 2, but I don't know if I'm doing it right.
this was the procedure I did:
1 created a folder on the desktop named aot2
2 in that folder I placed the LINKDATA_A file and the OPPW3_UnPacker.exe program
then I opened cmd inside the aot2 folder, cmd opened showing me this line: C: \ Users \ User \ Desktop \ aot2>
I completed this line like this:

OPPW3_UnPacker.exe -u LINKDATA_A.BIN Unpack aot2 and hit Enter.
but it didn't work, what did I do wrong?
sorry, but i think i sent the image of my open cmd for the previous question, i don't know how to change the options on this site yet


Top
   
PostPosted: Wed Jan 06, 2021 6:33 am 

Joined: Wed Jun 17, 2020 1:12 pm
Posts: 70
No,type this
OPPW3_UnPacker.exe -u LINKDATA_A.BIN aot2
Without "unpack"


Top
   
PostPosted: Fri Jan 08, 2021 12:29 am 

Joined: Mon Jan 04, 2021 1:22 am
Posts: 6
hello yusuf2020, it didn't work buddy, what could have happened?


Attachments:
cmd2.png [1.13 MiB]
Not downloaded yet
Top
   
PostPosted: Fri Jan 08, 2021 1:33 pm 

Joined: Wed Jun 17, 2020 1:12 pm
Posts: 70
There is no folder called "aot2".


Top
   
PostPosted: Fri Jan 08, 2021 1:35 pm 

Joined: Wed Jun 17, 2020 1:12 pm
Posts: 70
There is no folder called "aot2", so you haven't created folder.


Top
   
PostPosted: Fri Jan 08, 2021 10:55 pm 

Joined: Mon Jan 04, 2021 1:22 am
Posts: 6
hello yusuf2020, I did it, I needed to create another folder inside the aot folder.
how do i find the 3d models in these files?
do you have a program or script to convert or extract the 3d models, which are in these files?


Attachments:
cmd3.png [1.23 MiB]
Not downloaded yet
Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited