ZenHAX

Free Game Research Forum | Official QuickBMS support | twitter @zenhax | SSL HTTPS://zenhax.com
It is currently Wed Dec 08, 2021 10:28 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Sun Nov 01, 2015 11:03 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
I've been trying to edit textures and audio on PVZ2 and i keep getting
Textures
Code:
- signature of 4 bytes at offset 0x013e0000 doesn't match the one
  expected by the script:

  this one: "48*↕"
  34 38 2a 12                                       48*.

  expected: "pgsr"
  70 67 73 72                                       pgsr

- 0 files reimported in 0 seconds
  coverage file 0     0%   35264      572571648

Sound
Code:
- signature of 4 bytes at offset 0x013e0000 doesn't match the one
  expected by the script:

  this one: "48*↕"
  34 38 2a 12                                       48*.

  expected: "pgsr"
  70 67 73 72                                       pgsr

- 0 files reimported in 0 seconds
  coverage file 0     0%   35264      572571648

What am i doing wrong?...tbh i doubt i'll get a straight forward answer.


Top
   
PostPosted: Sun Nov 01, 2015 11:27 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 12681
As far as I know there are no problems with the reimporting using 1bsr_pgsr.bms.

Just for being sure that it's all ok, are you using the script 0.2.1a and a quickbms >= 0.6.7 ?

That error means that while parsing the input 1bsr archive, it didn't find the "pgsr" header.
Extraction and reimporting are exactly the same operation so if you were able to extract it, you should be able to re-read it again during reimporting.

My guess:
- you have selected the wrong input file/folder, you must do the EXACT same operations you did for extraction (read section 3 of quickbms.txt)
- the original file has been modified in the meantime so it's not the same used for extraction.


Top
   
PostPosted: Sun Nov 01, 2015 11:29 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
aluigi wrote:
As far as I know there are no problems with the reimporting using 1bsr_pgsr.bms.

Just for being sure that it's all ok, are you using the script 0.2.1a and a quickbms >= 0.6.7 ?

That error means that while parsing the input 1bsr archive, it didn't find the "pgsr" header.
Extraction and reimporting are exactly the same operation so if you were able to extract it, you should be able to re-read it again during reimporting.

My guess:
- you have selected the wrong input file/folder, you must do the EXACT same operations you did for extraction (read section 3 of quickbms.txt)
- the original file has been modified in the meantime so it's not the same used for extraction.

okay well i can give you the .PTX and .WEM files *for streamingwaves because it uses that unlike the others using .BNK* to see if you can figure it out because my mind is being busted out so much from trying to figure out how to texture edit.


Top
   
PostPosted: Sun Nov 01, 2015 11:44 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
aluigi wrote:
As far as I know there are no problems with the reimporting using 1bsr_pgsr.bms.

Just for being sure that it's all ok, are you using the script 0.2.1a and a quickbms >= 0.6.7 ?

That error means that while parsing the input 1bsr archive, it didn't find the "pgsr" header.
Extraction and reimporting are exactly the same operation so if you were able to extract it, you should be able to re-read it again during reimporting.

My guess:
- you have selected the wrong input file/folder, you must do the EXACT same operations you did for extraction (read section 3 of quickbms.txt)
- the original file has been modified in the meantime so it's not the same used for extraction.

Further noting this.
idk about script 0.2.1a but i am using 0.7.0
*i was using an older version but i upgraded*
as said i can give you the things but i don't know why its not working. as i am following the instructions as said *did the script, did the obb, selected the folder where the files are at*
Image
Unless i'm supposed to be something different like actually edit the files within the actual folder of ALL of the textures. then i need to wait another 2-3 hours for it to reimport >.> ...i hope thats not the case.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 2:25 am 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
Okay i got it to work after extracting the files again. but 2 things.
the music is not there even though it got imported and my custom textures wont be imported. it keeps saying 0 files reimported press enter to exit


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 6:15 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 12681
The "0 files reimported" message means that while reimporting files using the same names of extraction, it didn't find the expected file.
That happens when the steps of extraction and reimporting were different.
You can do this test by command-line where it's more easy to understand how extraction and reimporting work:
Code:
quickbms script.bms       c:\path\input_file.dat c:\path\output_folder
quickbms script.bms -r -w c:\path\input_file.dat c:\path\output_folder  (now output_folder acts as an input folder)
Are you sure to have selected the same files and folders you selected during extraction?


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 2:22 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
aluigi wrote:
The "0 files reimported" message means that while reimporting files using the same names of extraction, it didn't find the expected file.
That happens when the steps of extraction and reimporting were different.
You can do this test by command-line where it's more easy to understand how extraction and reimporting work:
Code:
quickbms script.bms       c:\path\input_file.dat c:\path\output_folder
quickbms script.bms -r -w c:\path\input_file.dat c:\path\output_folder  (now output_folder acts as an input folder)
Are you sure to have selected the same files and folders you selected during extraction?

SO let me get this straight i'm supposed to
1. Edit the textures
2. Copy the textures into the output *where i extracted the obb* folder
3. Use importer.bat *select the script,obb,output/input folder*
4. wait 2-3 hours because apparently backgrounds take forever to import.
and thats it? or am i completely wrong


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 5:11 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 12681
If you edit only one file and delete all the others it takes just few seconds.
In section 3 of quickbms.txt it's written everything in detail.

Your point 1 and 2 don't seem to be ok because it looks like you want to add textures, while you have to overwrite those you want to reimport.

If you extracted 1000 files, modify 2 of them (the original extracted files) and delete all the others.
Then click on reimport.bat.
That's all.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 5:19 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
aluigi wrote:
If you edit only one file and delete all the others it takes just few seconds.
In section 3 of quickbms.txt it's written everything in detail.

Your point 1 and 2 don't seem to be ok because it looks like you want to add textures, while you have to overwrite those you want to reimport.

If you extracted 1000 files, modify 2 of them (the original extracted files) and delete all the others.
Then click on reimport.bat.
That's all.

I don't want to add textures i'm editing current textures. and yes they are same or below the original size.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 5:30 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 12681
Here I have a main.rsb that I'm using just now for the tests for trying to replicate your problem.
I extracted all the *uiimages*files and then I used reimport.bat.
It worked correctly: 6 files reimported in 13 seconds
No problems just as expected.

The only side-note I have seen, but it's absolutely not related to your problem, is that there are various duplicated files that have an impact while reimporting. But this is another problem.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 5:33 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
aluigi wrote:
Here I have a main.rsb that I'm using just now for the tests for trying to replicate your problem.
I extracted all the *uiimages*files and then I used reimport.bat.
It worked correctly: 6 files reimported in 13 seconds
No problems just as expected.

The only side-note I have seen, but it's absolutely not related to your problem, is that there are various duplicated files that have an impact while reimporting. But this is another problem.

Well i'm still importing every single file as i said earlier *don't ask why...just go with it.* its at slider tiles. so its almost done. the downside is droid4x takes so long to import the obb...thats not related its just me complaining how long it takes.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 5:45 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 12681
I have seen some other threads about the same game, maybe you can ask help there and linking this thread:
viewtopic.php?t=1099
viewtopic.php?t=1307
viewtopic.php?t=1102


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 5:48 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
aluigi wrote:
I have seen some other threads about the same game, maybe you can ask help there and linking this thread:
viewtopic.php?t=1099
viewtopic.php?t=1307
viewtopic.php?t=1102

that would depend if there would still replys:P


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 5:55 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 12681
Right, they are quiet old.
I guess there are some modding communities for this game.
I worked just on the extraction script so I'm not update about the status of communities, modding and so on.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 6:00 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
Well i'm trying to get it to work. i know theres something under this tutorial i found
Image
However i am still confused by it alot. but i couldn't find any other kind of tutorial for editing textures within PTX format. i can give the entire tutorial to see if you can figure out what i'm doing wrong by this tutorial. this is just a part of it.
so i have all the pictures prepared if you need to see the tutorial. it would be worth knowing if i am doing something right or wrong. because i absolutely have no idea.


Top
   
PostPosted: Mon Nov 02, 2015 6:26 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
i'll just post anyways because idk.
Image Image Image Image


Top
   
PostPosted: Sat Nov 07, 2015 11:31 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
Okay i'm getting "0 files reimported" even though the file name is the same. how do i fix that? considering its the same file name.


Top
   
PostPosted: Sun Nov 08, 2015 10:46 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 12681
I'm really sorry but I can't help you further.


Top
   
PostPosted: Tue Nov 10, 2015 4:09 pm 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
aluigi wrote:
I'm really sorry but I can't help you further.

well i don't understand at all but i appreciate for trying to help :/


Top
   
PostPosted: Fri Nov 13, 2015 2:05 am 

Joined: Sun Nov 01, 2015 10:58 pm
Posts: 15
Okay idk about this but PVZ2 updated with a soft release. do i need to update the script to reimport things or not? because it seems to be looking for where to reimport into a different place. than said in the obb.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited