ZenHAX

Free Game Research Forum | Official QuickBMS support | twitter @zenhax | SSL HTTPS://zenhax.com
It is currently Wed Jan 27, 2021 3:41 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6 Next
Author Message
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 8:26 pm 

Joined: Sat Oct 21, 2017 3:52 pm
Posts: 19
kornix3 wrote:
blabla88 wrote:
Im giving up. Can't even change main menu text. I'l wait until smarter people show up. Thank you ubisoft, for these complications.


i can help you! i can change any text but length and font is my problem.

we must unite our forces. just send me your skype or steam id to my pm box


I added edited files, so you can look in to them and say what is wrong. Because i don't know what.

eddit: God dammit i edited wrong files. This happen when you have mess in your files :D


Top
   
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 8:36 pm 

Joined: Wed Oct 18, 2017 3:47 am
Posts: 42
blabla88 wrote:
kornix3 wrote:
blabla88 wrote:
Im giving up. Can't even change main menu text. I'l wait until smarter people show up. Thank you ubisoft, for these complications.


i can help you! i can change any text but length and font is my problem.

we must unite our forces. just send me your skype or steam id to my pm box


I added edited files, so you can look in to them and say what is wrong. Because i don't know what.

eddit: God dammit i edited wrong files. This happen when you have mess in your files :D


okey tell me if you have problem


Top
   
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 8:50 pm 

Joined: Sat Oct 21, 2017 3:52 pm
Posts: 19
kornix3 wrote:
blabla88 wrote:
kornix3 wrote:

i can help you! i can change any text but length and font is my problem.

we must unite our forces. just send me your skype or steam id to my pm box


I added edited files, so you can look in to them and say what is wrong. Because i don't know what.

eddit: God dammit i edited wrong files. This happen when you have mess in your files :D


okey tell me if you have problem



PROGRESS! https://i.imgur.com/oByj8XV.png

From 3 edits, only one applied and even then, only 4 letters. There is definitely something *SPAM* up with letter length.

It should look like this:


https://zenhax.com test 1
https://zenhax.com test 2
DLC
https://zenhax.com test 3


Last edited by blabla88 on Sat Oct 21, 2017 9:15 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 9:05 pm 

Joined: Wed Oct 18, 2017 3:47 am
Posts: 42
blabla88 wrote:
kornix3 wrote:
blabla88 wrote:

I added edited files, so you can look in to them and say what is wrong. Because i don't know what.

eddit: God dammit i edited wrong files. This happen when you have mess in your files :D


okey tell me if you have problem



PROGRESS! https://i.imgur.com/oByj8XV.png

From 3 edits, only one applied and even then, only 4 letters. There is definitely something *SPAM* up with letter length.

It should look like this:





https://zenhax.com test 1
https://zenhax.com test 2
DLC
https://zenhax.com test 3



you should replace all "OPTIONS, LOAD" etc. words to make that appear on screen. there are 2-3 same words should be changed.

and yes without the length problem we cant do anything. translate is impossible. btw remove the [img] codes on your picture it makes the page so big and not mobile friendly:D


Top
   
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 9:15 pm 

Joined: Sat Oct 21, 2017 3:52 pm
Posts: 19
kornix3 wrote:
blabla88 wrote:
kornix3 wrote:

okey tell me if you have problem



PROGRESS! https://i.imgur.com/oByj8XV.png

From 3 edits, only one applied and even then, only 4 letters. There is definitely something *SPAM* up with letter length.

It should look like this:





https://zenhax.com test 1
https://zenhax.com test 2
DLC
https://zenhax.com test 3



you should replace all "OPTIONS, LOAD" etc. words to make that appear on screen. there are 2-3 same words should be changed.

and yes without the length problem we cant do anything. translate is impossible. btw remove the [img] codes on your picture it makes the page so big and not mobile friendly:D


Holy freaking hell, who coded this crap :D This is worse mess, than moding Stellaris or Civ when it was released :D Yeah bbcode was never mobile friendly :D


Top
   
PostPosted: Sat Oct 21, 2017 9:22 pm 

Joined: Wed Oct 18, 2017 3:47 am
Posts: 42
well.. looks like the case closed for now. we have nothing to do..

if anyone reading this please try to solve; length problem and font problem!

thank you so much!


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 12:07 am 

Joined: Tue Jul 26, 2016 12:07 am
Posts: 20
Image


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 1:56 am 

Joined: Wed Oct 18, 2017 3:47 am
Posts: 42
can somenoe make a tool for editing lengths easily? its too complex to calculate one by one.. converting hex to decimal.

for example 333 = 33 03


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 8:16 am 

Joined: Sat Oct 21, 2017 3:52 pm
Posts: 19
kornix3 wrote:
can somenoe make a tool for editing lengths easily? its too complex to calculate one by one.. converting hex to decimal.

for example 333 = 33 03


You can see hex decimal, when you higlight part of text in hex edit.

(Nevermind i see your problem).


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 2:00 pm 

Joined: Sun Oct 22, 2017 1:47 pm
Posts: 4
Hello,everyone. :)

I am trying to translate this to my language too , and want to provide some help (not codewide, I am sorry :*( )

There are some "*.fontmetrics" files locate in "camel\baked\fonts\" , which are contant in sdf-A-0001.sdfdata.
I guess they are the key to edit the length or font links, but I cant find any relate article from google.
Sigh, stick of truth was so easy.

Btw, If you guys want to change the title logo ,edit "camel\ui\images\logos\small\sp_tfbw_logo_small_en.png"(or other language)which is contants in sdf-A-0204.sdfdata.

Hope that helps.


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 3:59 pm 

Joined: Wed Oct 18, 2017 10:54 am
Posts: 18
mysl wrote:
Hello,everyone. :)

I am trying to translate this to my language too , and want to provide some help (not codewide, I am sorry :*( )

There are some "*.fontmetrics" files locate in "camel\baked\fonts\" , which are contant in sdf-A-0001.sdfdata.
I guess they are the key to edit the length or font links, but I cant find any relate article from google.
Sigh, stick of truth was so easy.

Btw, If you guys want to change the title logo ,edit "camel\ui\images\logos\small\sp_tfbw_logo_small_en.png"(or other language)which is contants in sdf-A-0204.sdfdata.

Hope that helps.


http://i91.fastpic.ru/big/2017/1022/91/ ... ba5391.png

script length is related in locpackbin files
i tried change that code and it worked as i changed
btw thanks for title logo, now i can make it in our language


Top
   
PostPosted: Sun Oct 22, 2017 5:27 pm 

Joined: Sat Oct 21, 2017 3:52 pm
Posts: 19
Hello, Im bringing great news. Tool for easy edit is out. No more manually rewriting strings or editing lockpackbin.

How to use it:

Open in rar software, extract all files in to root directory (localization etc). Edit desired lockpack how much you want (length or type of text (cyrlic, cantonese etc doesn't matter). Save. Open tool, chose your edited lockpack and wait. Tool will create LOCPACKBIN_OLD, thats your backup file, that you can remove it. And it will also rewrite locpackbin, so you don't need to edit it anymore.

Then repack with QBMS, copy data back to your root folder with game and enjoy your translation!

Image

Now go out and fix something, that Ubisoft weren't able to do. Proper localization.

Also, for easier lockpack files edit, i would recommend visual studio software, because it contain nice function, to edit text in bulk (ctlr+shift+h).

ALL HAIL TO MerlinSVK.

NEW VERSION OUT


v 1.2 - fixed bug with last hex line.


Attachments:
SouthPark_texttool_v12.zip [486.66 KiB]
Downloaded 174 times


Last edited by blabla88 on Fri Oct 27, 2017 8:52 am, edited 1 time in total.
Top
   
PostPosted: Mon Oct 23, 2017 1:56 am 

Joined: Sun Oct 22, 2017 1:47 pm
Posts: 4
Hello, thank you for the tool and I have some newfound.

I compared 3DM's translation files with originals, and they ONLY edited 2 files: sdf-A-0200.sdfdata and stf.stftoc .
new stf.stftoc is 8.40MB vs old 8.38MB,
new sdf-A-0200 is 48.1MB vs old 23.3MB.

and sdf-A-0200.sdfdata's font folder looks like this:
Image

Since it dosent contain sdf-A-0001, it maybe nothing to do with fontmetrics.
So, I guess we can simply use the font we want to replace all .ttf and .otf,
and do some trick to reimport them successfully.
Any thoughts?


Top
   
PostPosted: Mon Oct 23, 2017 6:57 am 

Joined: Wed Oct 18, 2017 3:47 am
Posts: 42
thanks merlinSVK!


Top
   
PostPosted: Mon Oct 23, 2017 4:36 pm 

Joined: Wed Oct 18, 2017 10:54 am
Posts: 18
https://i.imgur.com/SFjgeTy.jpg
Thanks to eveyone !!!
Finally I did it :D :D :D


Last edited by wlscks7 on Tue Oct 24, 2017 1:31 pm, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: Mon Oct 23, 2017 11:32 pm 

Joined: Sun Oct 22, 2017 1:47 pm
Posts: 4
wlscks7 wrote:

Thanks to eveyone !!!
Finally I did it :D :D :D


How do you reimport the font, please?


Top
   
PostPosted: Tue Oct 24, 2017 12:36 am 

Joined: Thu Jan 29, 2015 9:06 pm
Posts: 46
mysl wrote:
wlscks7 wrote:

Thanks to eveyone !!!
Finally I did it :D :D :D


How do you reimport the font, please?



delete unnecessary letters


Top
   
PostPosted: Tue Oct 24, 2017 1:32 am 

Joined: Wed Oct 18, 2017 10:54 am
Posts: 18
mysl wrote:
wlscks7 wrote:

Thanks to eveyone !!!
Finally I did it :D :D :D


How do you reimport the font, please?


I used 3DM's files
they have our language font so i just edited locpackbin files


Top
   
PostPosted: Tue Oct 24, 2017 2:27 am 

Joined: Sun Oct 22, 2017 1:47 pm
Posts: 4
MuratG wrote:
delete unnecessary letters


Thank you:D, deleting tons of letters with Fontforge now. Hope the final size fits.

wlscks7 wrote:
I used 3DM's files
they have our language font so i just edited locpackbin files


Heh, I am doing the same thing too :P, but in concern of the font may not cover all my need, still fixing the font i want to fit the file.
Congrats btw.


Top
   
PostPosted: Tue Oct 24, 2017 1:30 pm 

Joined: Wed Oct 18, 2017 10:54 am
Posts: 18
I have new problem

https://i.imgur.com/JbFFVDC.jpg

when i reimport sdf-A-0200 quickbms says input file is bigger than original file
i typed "force" evey asking skip this file
and this error come out

but actually original file is 3DM's subtitles.locpackbin which size is 2070kb
I'm trying to reimport subtitles.locpackbin which size is 2041kb


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 104 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 5 6 Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited