ZenHAX

Free Game Research Forum | Official QuickBMS support | twitter @zenhax | SSL HTTPS://zenhax.com
It is currently Sun Nov 17, 2019 3:37 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 543 posts ]  Go to page Previous 124 25 26 27 28 Next
Author Message
PostPosted: Mon Jun 17, 2019 7:20 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
You can decide the precision by putting the number of digits after the dot, for example:
Code:
string NUMB p "%.14f" POINT


Top
   
PostPosted: Thu Jun 27, 2019 2:26 am 
User avatar

Joined: Tue Oct 13, 2015 1:26 pm
Posts: 488
What about support to standard LZ77 and LZ78 compression?
There's many of Super Nintendo (SNES) games that use standard LZ77, it'll help me a lot.

_________________
Tribo Gamer Brasil


Top
   
PostPosted: Thu Jun 27, 2019 4:44 pm 
User avatar

Joined: Fri Mar 30, 2018 2:48 am
Posts: 258
Is it not possible to multiply floats?
I have a 3D model archive that divides the number of 3D models, offset, size and every other important data by 256 for some reason.
So to get the correct offset, I need to multiply by 256, but when I do that I dont even get close to the correct number as it is right now.

_________________
AES Key and UE4 Modding commissions:
https://bit.ly/31PFc3i


If you appreciate my work and want to donate:
Paypal: ghfear@hotmail.com


Top
   
PostPosted: Tue Jul 02, 2019 1:57 pm 
User avatar

Joined: Sat Sep 15, 2018 5:22 am
Posts: 248
aluigi wrote:
You can decide the precision by putting the number of digits after the dot, for example:
Code:
string NUMB p "%.14f" POINT

sir aluigi, %.14 and done? but all of numbers after dot is not 14 always, what about them?
float is really matter for alot of things, like 3d objects, config files, fonts, and even more!

GHfrear, 256 or other numbers *256 or 1024 is just for more precisely


Top
   
PostPosted: Sat Jul 06, 2019 9:12 am 

Joined: Sat Aug 26, 2017 8:09 am
Posts: 51
I think this has been asked before but is there any possibilities to run XMemCompress with quickbms compiled on mac? I have extraction tool which execute quickbms.exe to compress files and I can run it on terminal typing /Applications/CrossOver.app/Contents/SharedSupport/CrossOver/bin/wine --cx-app quickbms.exe when I set crossover wine bottle to default. That's enough for me but it's easier and quickbms launch faster if it's possible to run XMemCompress native on mac.


Top
   
PostPosted: Thu Aug 01, 2019 11:16 pm 

Joined: Thu Aug 07, 2014 10:28 pm
Posts: 258
adding these encryptions to quickbms.
https://medium.com/asecuritysite-when-b ... ee0ee61895

code
https://github.com/983/ChaCha20
https://github.com/floodyberry/poly1305-donna

its been used in the new pokemon game.
https://github.com/kwsch/ReMasters/blob ... ND/ABND.cs


Top
   
PostPosted: Thu Sep 26, 2019 2:09 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
@Delutto
I need the source code of the compression algorithm for adding it.
LZ77 and LZ78 have thousands of different implementations, quickbms already support the most used ones.

@GHFear
Eh no, only integers are supported.

@Shokoniraya
Please check the C/C++ reference guides for info about the *printf outputs:
http://www.cplusplus.com/reference/cstdio/printf/

@beedy
Eh no :)

@chrrox
Ok, noted


Top
   
PostPosted: Thu Oct 03, 2019 10:21 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
@chrrox
Both chacha20 and poly1305 are already implemented in tomcrypt which is used by quickbms.


Top
   
PostPosted: Fri Oct 04, 2019 11:32 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
ok chacha20 will be available since the one in tomcrypt isn't the simple stream cipher.

I'm working on quickbms 0.10.1 and I will release it as soon as possible, so this is the moment for reporting issues and new features!


Top
   
PostPosted: Sat Oct 05, 2019 11:56 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
Quickbms 0.10.1 will have python support :D
Just finished implementing it (obviously without python27.dll import, so no need of Python installed if not used) and it works great:
Code:
set MEMORY_FILE string "
def multiply(a,b):
    print \"Will compute\", a, \"times\", b
    c = 0
    for i in range(0, a):
        c = c + b
    return c
"

calldll MEMORY_FILE "multiply" "python" RET 123 456
print "RESULT %RET%"


Top
   
PostPosted: Sat Oct 05, 2019 10:45 pm 

Joined: Tue Oct 01, 2019 5:39 pm
Posts: 6
HELLO aluigi can you please help me with this ...

ASSETS.GFC ASSETS.GOB From what I have found so far, the GFC file is the "map" of where the files are in the GOB files. Within the GOB files, there are "fragments" of data that start with STBL and end with ENBL (over_the_hedge.bms) is not valid for reimportation (because it contains the instructions "* log NAME" with MEMORY_FILEs) ... it does not generate any change when reimporting the modified data to the gfc / gob files .. Someone to help me .. Here I leave a picture I mark (2092 files found in 36 seconds) successful extraction: https://www.mediafire.com/view/sxs70pv2djn49pq Here I leave you a successful reimportation photo but it really does not generate any change to the game it marks me (0 files reimported in 45 seconds) I believe that it does not reimport successfully by name (MEMORY_FILEs) (Name): https://www.mediafire.com/view/uwruc9798crql8c


Top
   
PostPosted: Sun Oct 06, 2019 5:16 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
@Manuel120M
First of all you are off-topic here, second you are using an old version of quickbms.


Top
   
PostPosted: Thu Oct 10, 2019 9:17 pm 
User avatar

Joined: Sun Aug 10, 2014 9:22 am
Posts: 37
aluigi wrote:
Quickbms 0.10.1 will have python support :D
Just finished implementing it (obviously without python27.dll import, so no need of Python installed if not used) and it works great:
Code:
set MEMORY_FILE string "
def multiply(a,b):
    print \"Will compute\", a, \"times\", b
    c = 0
    for i in range(0, a):
        c = c + b
    return c
"

calldll MEMORY_FILE "multiply" "python" RET 123 456
print "RESULT %RET%"


CONGRATULATION ! and thanks a lot !
I have little knowledge about python but I know many huge text processing offered in python ...
I am good in regular expression pattern matching too If you please make an introduction on advantages of supported python in quickbms and highlight them by yourself , we can pay attention ?
also whether as in your example Mathematical functions improvement expected too ?
your sincerely F.S


Top
   
PostPosted: Sat Oct 12, 2019 12:37 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
It's just a way for easily supporting another programming language and python can be used for many things that are currently impossible in quickbms


Top
   
PostPosted: Sun Oct 13, 2019 7:24 am 

Joined: Sun Aug 10, 2014 12:49 pm
Posts: 284
aluigi wrote:
It's just a way for easily supporting another programming language and python can be used for many things that are currently impossible in quickbms


NIce what about .NET core ?? Most common this days...


Top
   
PostPosted: Sun Oct 13, 2019 11:01 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
Embedding .NET/Mono is madness, but I can check if it's easy to embed Lua


Top
   
PostPosted: Tue Oct 15, 2019 8:24 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
Just finished to implement Lua.

The QuickBMS variables are visible in both python and lua, not sure if this is good or not.

Obviously this is just the first implementation and it will probably need improvements in the future.
For sure there is some memory leak because memory (Python) and stack (Lua) aren't clear for some reasons:
- Py_DECREF is a complex macro and not a function to call, I had to use python without any link to the dll
- returned pointer and strings in Lua may be removed by GC if we use lua_pop


Top
   
PostPosted: Tue Oct 15, 2019 8:45 am 

Joined: Thu Aug 07, 2014 10:28 pm
Posts: 258
Would it be possible to setup a variable in python like a dict {}
and use that in quickbms.
or would I need to handle everything in the python side.
It would be nice to have a function that creates an empty dictionary
and be able to access and add to it in quickbms.
It will be great having python in quickbms.
Its hard to believe how useful quickbms has become. :D


Top
   
PostPosted: Tue Oct 15, 2019 8:58 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
That's too much for quickbms :)
It simply allows to call functions and reading their return value (integer or string).


Top
   
PostPosted: Sun Oct 20, 2019 6:34 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jul 30, 2014 9:32 pm
Posts: 10822
QuickBMS 0.10.1 is now available


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 543 posts ]  Go to page Previous 124 25 26 27 28 Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited